Small Pink Outline Pointer

Friday, December 13

w-o-r-k



Assalamualaikum,

   Alhamdulillah, so far my schedule during a longggggggg very longggggggggggggggggg holiday terisi dengan elok. I took part-time job (actlly full time tapi timing dia from 9 till 3pm je lulz) at Sri KDU's Secondary Bookshop. Well, honestly gaji dia takdela masyukkk mana but i just wanna learned from bawah. Um kerja yang mudah-mudah dulu then baru yg lebih complicated sikit. Ive decided nak kerja situ just for a month.. or paling lama pun till Jan. Then, I'll move to another bookstore maybe Borders kot (mom's suggestion). Cuz abe pernah kerja situ and mom said, tempat tu bagus sebab dia ada sediakan akaun like mcm simpanan la. The salary pun not bad.... but speaking tu kena teror la... aku dah la broken macam apa je...

   First day working, of course la siapa je tak kekok and ada awkward moment... but sekejap je, akak kat situ ajar semua then ajar layan customer semua till tadi dah masuk hari keempat dah okay dah. Yela, kerja senang mmg la cepat je.. but senang-senang jugak but you dnt have any idea how  penat it wassssssssss! penat gila. Angkut buku berpuluh-puluh letak atas meja cashier, check buku, letak balik the buku yang depa taknak, susun buku ikut booklist form 1 till 5... angkut this and that and repeat. Tu belum cabaran nak layan customer yang pelbagai jenis rupa, ragam, perangai, corak apa lagi... haih tambah pulak customer yang lebih berpangkat pulak... really... At first memang macam insecure sikit sebab aku macam "cantiknyaa diorang, dah la kaya, can get everything they wanted". Yea, mestilah batak cuz im different with them. Furhermore, parents masing-masing macam manjakan diorang sampai sanggup habis berpuluh ribu just nak hantar anak sekolah situ. But, aku terfikir for the second time.....istidraj? err no comment.

   And sepanjang kerja and layan customer, (70% chinese, 20% malay, 7% indians, 3% others) ada la kejadian ni pernah berlaku; when a malay muslim pakai pakaian yang sampai aku tak sure nak bagi dia buku moral or agama.... aku tak berani nak tanya lagi-lagi kalau parents yang datang, kalau kids aku tak kisah sangat. So, i ended up cakap dekat Kak Dina and tanya dia je hahaha. And sometimes i wonder, how they learned agama during tht class? what are their reaction when learning the subj? lagi-lagi yang pakai short skirts..... AKU WONDER JE.

   Day by day im working, makin banyak pulak customer. First day, sikit, second day andddd sampai hari tadi makin bertambah pulak customer till tadi 3 jam non stop customer berduyun-duyun datang. Tak sempat duduk kerusi je muncul customer depan pintu blablabla. Bila takda customer, kena buat set buku pulak ugh. Same thing kena buat everyday. But yeah, tulah kerja. Takkan la setiap hari lain benda pulak kan eheheheheh. Padahal baru je empat hari lulz.

   Hm i guess thats all kot cuz i already blanked and ayat pun dah tak best en? hmm soghi arr titeww takda mood bersastera pulak malamni hahaha.

   OH! aku sebenarnya ada buat video utk 8 orang classmate aku tersayang yang bakal meninggalkan kampung halaman masing-masing atas tujuan masing-masing hehehehe. Ala video just cakap goodluck and stuffs centu je but yeah

soooooooooo thank you for spend a few mins to read this boredddd entry. oo ye, aku ada terfikir nak buat hijab tutorial which is i just got a new style but seriously, sangat menutup aurat :) but ive to cari masa yang sesuai since ive been soooooo soooooooo busy lately  eheh, insyaAllah :)




peace & love .


No comments:

Post a Comment